3-D Zonterapi

Zonterapi är en av världens äldsta läkekonster vid sidan av akupunktur och ayurveda. Genom fötterna arbetar man för att rätta till en obalans i kroppen. Zonterapin är framförallt inflammationsläkande och tack vare det så dämpar den också smärta och värk.

Den tredimentionella zonterapin skiljer sig ifrån klassisk zonterapi på det sättet att man i den klassiska zonterapin jobbar med pinnar ibland när man vill uppnå ett hårdare tryck. Därför kan det ju också vara ganska så smärtsamt. I den tredimentionella zonterapin arbetar man oftast utan zonpinne för att lättare kunna känna förändringar i fotens vävnader.

Man tänker sig att benen i foten motsvarar kranium, käke, halskotor, rygg, bröstben, revben, skenben, vadben,lårben, bäcken, knä, höft osv. Man har efter många års erfarenhet märkt att en person som t.ex. har problem med en rygg reagerar väldigt starkt på beröring på motsvarande ben på foten. Man har då också noterat att personer har fått mindre smärta och efter ett antal behandlingar blivit helt friska.

Musklerna i foten motsvara musklerna i övriga kroppen och lederna i foten motsvarar lederna i övriga kroppen. Längst ut på huden kommer man åt just hud och slemhinnor och längre in under foten hittar man bl.a organen.