Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl hela linfrö
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 5 msk neutral olja
  • 1 äpple skuret i småbitar
  • 100 g cashewnötter
  • 5 st torkade fikon i småbitar
  • 5 st mjuka torkade aprikoser i småbitar
  • Hur gör du?

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja och vatten och stänk det över blandningen. Låt dra några minuter Bred ut i en lätt smord långpanna Strö över äppelbitarna och nötterna Rör om var 10:e minut så det inte bränner vid i 200 grader ca 25-30 minuter Ta ut och låt svalna och tillsätt den torkade frukten. Häll upp på glasburk med tätslutande lock Smaskens👍

    Ingredienser

    • 3,5 dl kallt vatten
    • 25 gram jäst
    • 1 tsk salt
    • 1 msk matolja
    • 1 msk mörk brödsirap
    • 1 dl rågflingor
    • 1 dl grovmalt rågmjöl
    • 1 dl solroskärnor eller 1/2 dl pumpakärnor och 1/2 dl solroskärnor
    • Ca 6 dl vetemjöl special
    • Frön till topping
    • Hur gör du?

      Blanda alla ingredienser till en kladdfri deg och låt jäsa ca. 1 timme Knåda degen och forma 12 st bullar, lägg på en plåt och pensla med vatten. Strö över tex linfrö och sesamfrön. Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk i ca 1-1,5 timme eller ställ in plåten i kylskåp några timmar( ta ut och låt jäsa väl!) Sätt ugnen på 225-250 grader och grädda bullarna i ca 12-15 minuter

      Ingredienser

      • 2 bananer
      • 2 dl svarta vinbär
      • 1 pressad citron
      • 1 msk riven färsk ingefära
      • 2 färska dadlar
      • 2 dl vatten
      • Hur gör du?

        Mixa till en len dryck tillsätt mer vatten om det behövs!

        Ingredienser

        • 1 avocado
        • 1 näve babyspenat
        • 2 bananer
        • 2 apelsiner
        • några myntablad
        • 2 dl vatten
        • Hur gör du?

          Mixa all till en len god grön dryck!